Zavod Voluntariat in Zavod Dice vas prisrčno vabita, da preko seta 4 spletnih delavnic (vsaka po 3 ure) skupaj ustvarimo družabno igro v »Natisni in Igraj« obliki in bo tako dosegljiva prostovoljcem, mladinskim delavcem in mladinskim organizacijam.

Namen delavnic in družabne igre je, da na nov, igriv in inovativen način prikažemo glavne prednosti in kompetence, ki jih udeleženci lahko dobijo preko udeležbe na mednarodnih prostovoljskih aktivnostih. Zato še posebej rabimo vas, da preko svojih izkušenj, potreb in želja soustvarite takšno inovativno družabno igroJ

Opis učnih delavnic:

  1. Uvodna delavnica ( sreda, 25.11.2020, 17.00, online):

Na uvodni delavnici predstavimo glavne dele razvoja iger in pomembnost jasne usmeritve pred izdelavo koncepta. Preko različnih metod nam boste podali ključne informacije, ki so pomembne pri razvoju igre, ki bo reševala določene izzive pri naslavljanju mladih, potencialnih mednarodnih prostovoljcev.

2. delavnica: Povezovanje vsebinskih izzivov z igro (sreda, 2.12.2020, 17.00, online)

Udeleženci se boste seznanili z osnovnimi pojmi igrifikacije in se naučili nekaj temeljnih mehanik, da boste lahko soustvarjali igro.

3. delavnica: Izdelajmo igro (sreda, 9.12.2020, 17.00, online)

Na tretji delavnici boste preko različnih metod pripravili raznolike osnutke, ki bodo služili kot osnova za končno igro.

4. delavnica (sreda, 16.12.2020, 17.00, online):

Predstavili boste svoja opažanja in ugotovitve iz testiranj ter skupaj poiskali ustrezne rešitve.

Delavnice bosta vodili:

Maja Milavec: vodja razvoja pri založbi Value Add Games, ki je specializirana za razvoj in izdajo družabnih iger. Samostojno in s sodelavci je razvila že več kot 20 družabnih iger in sodelovala pri razvoju več kot 50 iger. Po izobrazbi psihologinja in izkušena predavateljica in izvajalka delavnic.

Urška Hartman: Poznavalka iger in članica strokovne delovne skupine na poljski univerzi Kazimierz Wielki “GAMEDEC: Game Studies & Design”; izkušena vodja delavnic in dolgoletna sodelavka na področju mednarodnega prostovoljstva.

Prijave sprejemamo na club.of.volunteers@gmail.com z odgovorom na vprašanje: “Katera je tvoja najljubša igra?” in kratkim opisom tvojega profila in razlogom za prijavo. Pohitite s prijavo, saj so mesta omejena.

Delavnice potekajo v okviru projekta »Lahkih nog naokrog! Spoznaj mednarodno prostovoljstvo«, ki ga sofinancira nacionalna agencija MOVIT iz programa ERASMUS+.