Partnerji

Projekt ‘Competency Improvement for Volunteer Action (COMPACT)’ smo pričeli septembra 2023, kot nadgradnjo zgodbe preteklega sodelovanja v okviru projekta ‘Improve your impact’ (2020-2022).  Projekt narekuje krepitev zaposljivosti s pomočjo vrednotenja mednarodnih prostovoljskih izkušenj in mladim ponuja dodatno orodje – spletno aplikacijo – v katerem lahko izkušnje beležijo ter spremljajo osebni napredek. 

Prehod na trg dela zna predstavljati izziv. Vsakršno olajšanje tega dela procesa mladim pride prav. Kar dotični projekt daje v ospredje so oprijemljive izkušnje in predvsem njihovo ovrednotenje za namen nadaljnjega iskanja zaposlitve. 

Osrednji fokus projekta COMPACT predstavljata IM-PROVE spletna aplikacija ter spletni priročnik.

Orodji se med seboj dopolnjujeta. Priročnik vsebuje gradiva in vire in za organizacijo dejavnosti na temo trajnosti, podpore pri upravljanju, priprave in izvajanja programov s poudarkom na okoljskih vprašanjih. Od vodenja, upravljanja konfliktov, samorefleksije, refleksij in vrednotenja s skupino, do družabnih aktivnosti in iger ter nasvetov za delo z aplikacijo IM-PROVE, v katero se vsa ta znanja, izkušnje in pridobljene kompetence zabeleži. Dodana vrednost IM-PROVE aplikacije je, da pridobljene izkušnje ‘prevaja’ v jezik kompetenc in kadrov ter s tem fasilitira v procesu iskanja zaposlitve.

Časovnica projekta je razvidna spodaj.

časovnica projekta

Tako aplikacija, kot tudi priročnik sta na voljo v večih svetovnih jezikih. V okviru projekta smo vsebino prevedli v češčino, slovenščino, ukrajinščino in nemščino.

Na spletni strani bo ustvarjena tudi knjižnica dejavnosti in virov o trajnosti, ki so primerni za delovne tabore ali podobne prostovoljske projekte in jih imajo vodje taborov (ang. campleaderji) možnost uporabljati.

Kmalu bo na voljo tudi Trajnostna kuharska knjiga z enostavnimi in uporabnimi recepti.

Spletni priročnik

Registrirajte se in aplikacijo IM-PROVE preizkusite tudi sami, prelistajte obstoječi spletni priročnik in spremljajte naše platforme za obvestila o nadgrajenih orodjih.

Zgornji povezavi delite tudi s posamezniki, ki delujejo v okviru vaše organizacije in jih spodbudite, da svoje prostovoljske izkušnje zberejo čim bolj COMPACT-no, naredijo dogovor s samim seboj in spremljajo lasten napredek.

 

>> Tako spletna aplikacija, kot priročnik sta v obdobju obnove. V kolikor opazite kako napako v delovanju nam to prosim sporočite.

 

*Projekt je sofinanciran s strani EU 

**Projekt je sodelovalno partnerstvo organizacij INEX SDA (Czechia), Grenzenlos – Interkultureller Austausch (Austria) in Volontariat Zavod (Slovenia)