Zavod Voluntariat v sodelovanju s partnerji organizira mednarodno usposabljanje za mladinske delavce z naslovom FaiRevolution. Usposabljanje bo potekalo v ljubljanskem hostlu info@h2ohostel.com med 29.5 in 4.6.2024.

Sodelujoče države: Estonia, Italija, Nizozemska, Slovaška in Slovenija.

FaiRevolution grafika iz spletnega orodja.

Opis treninga:

Glavni cilj treninga je opolnomočiti mladinske delavce/vzgojitelje/učitelje s praktičnimi orodji, da bi svojim mladim pomagali krmariti skozi družbeno in globalno pomembne teme, kot so družbena in ekonomska neenakost, okoljska trajnostnost in podnebne spremembe, raznolikost in vključevanje ter migracije.

Udeležence bomo seznanili z metodo digitalnega pripovedovanja zgodb in orodji, ki jih lahko pri izvajanju te metode uporabljamo (snemanje podkasta in videa, risanje stripa, interaktivna zgodba). Hkrati bomo predstavili tudi aplikacije, ki so že na voljo, da lahko udeleženci metodo uporabijo tudi pri kasnješem izvajanju delavnic.

Tekom treninga bodo mladinski delavci pridobili znanje in izkušnje o uporabi metode digitalnega pripovedovanja zgodb, ki je aplikativna tudi pri izvajanju drugih aktivnosti. Hkrati pa bodo dobili dodaten vpogled v aktualne družbene in globalne teme ter se z njimi poistovetili prek ustvarjanja lastnih digitalnih zgodb. Ob koncu treninga bomo nastale digitalne zgodbe zbrali ter jih objavili na svojih spletnih straneh.

Pripravo treninga smo temeljili na zbirki orodij FaiRevolution, ki je nastala v letu 2023 v okviru Erasmus+ projekta – manjša partnerstva in je objavljena na platformi Fairshare. Trening pa bodo izvajali strokovnjaki s področja globalnega učenja ter strokovnjaki za uporabo digitalnih orodij.

Prijavnico in več informacij o treningu najdeš na povezavi tukaj.

Za dodatna vprašanja piši na suzana.voluntariat@gmail.com .