Vabimo vas, da se nam pridružite na ponovno brezplačni ediciji cikla podpore, ki ga bomo izvedli med 5. aprilom in vse do konca leta 2023.

Razmišljate o tem, da bi vaš kolektiv obarvali mednarodno? Potrebujete podporo pri izvedbi aktivnosti in bi radi gostili mlado osebo iz tujine ali Slovenije v vaši organizaciji, pa niste prepričani kako narediti ta korak? Ali želite skupini mladih omogočiti mednarodno izmenjavo?

Mreža MOST – mreža mednarodnih mobilnostih mladih tudi v letošnjem letu nudi podporo nevladnim organizacijam in javnim institucijam Mestne občine Ljubljana pri izvajanju mednarodnih mobilnosti mladih v programih Evropske solidarnostne enote in Erasmus+ Mladina, fokusirano na izvedbo projektov mednarodnih mladinskih izmenjav in gostovanja/pošiljanja (mednarodnih) prostovoljcev.

V ta namen smo pripravili dve delavnici in vam omogočamo individualno mentorsko podporo. Bolj podrobne informacije smo vam pripravili tukaj.

Pomembni datumi in prijava:

  1. Delavnici se bosta odvili 5. in 13. 4. 2023 med 8.30 in 12. uro v Ljubljani (točna lokacija znana ob prijavi).
  2. Individualno mentorstvo bo potekalo po potrebi, najdlje do decembra 2023.
  3. Rok prijave je 31.3.2023 na https://forms.gle/RHj5hQsEEv8WxfcU7. Prednost imajo tisti, ki se lahko udeležijo obeh delavnic.
Primera dobre prakse:

– Vrtec v Ljubljani je gostil prostovoljko iz Rusije, ki jim je bila v veliko dodano vrednost pri delu, predvsem z otroci ruskih in ukrajinskih družin. Po zaključku projekta so jo zaposlili.

– Organizacija iz Ljubljane, ki na dnevni bazi dela z otroci iz ranljivih družin, je z našo pomočjo organizirala mladinsko izmenjavo v Sloveniji, Španiji in Grčiji, ter tako mladim, ki poleti ne pridejo niti do slovenske obale omogočila mednarodno izkušnjo

Za vsa vaša vprašanja in dodatne informacije smo na voljo na programi@zavod-volutnariat.si.

 

 

Mreža MOST združuje 5 organizacij: Zavod Voluntariat, Zavod OS, Zavod TiPovej, Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade in Mestno Zvezo Prijateljev Mladine Ljubljana. Vsi partnerji v mreži imamo dolgoletne izkušnje s podporo mladih v mednarodnih mobilnostih in projektih prostovoljstva.

Mreža MOST je finančno podprta s strani Urada za mladino Mestne občine Ljubljana.