Veš, da nas vedno lahko kontaktiraš! | +386 31 813 939 | info@zavod-voluntariat.si

Mreža MOST vabi – podpora pri izvajanju mednarodnih projektov (ESE in E+) – 2. krog

Mreža MOST vabi – podpora pri izvajanju mednarodnih projektov (ESE in E+) – 2. krog

Vabimo vas, da se nam pridružite na ponovno brezplačni ediciji cikla podpore, ki ga bomo izvedli med 7. junijom in vse do konca leta 2023. Letos imamo že drugo ponovitev. 

Razmišljate o tem, da bi vaš kolektiv obarvali mednarodno? Potrebujete podporo pri izvedbi aktivnosti in bi radi gostili mlado osebo iz tujine ali Slovenije v vaši organizaciji, pa niste prepričani kako narediti ta korak? Ali želite skupini mladih omogočiti mednarodno izmenjavo?

Mreža MOST – mreža mednarodnih mobilnostih mladih tudi v letošnjem letu nudi podporo nevladnim organizacijam in javnim institucijam Mestne občine Ljubljana pri izvajanju mednarodnih mobilnosti mladih v programih Evropske solidarnostne enote in Erasmus+ Mladina, fokusirano na izvedbo projektov mednarodnih mladinskih izmenjav in gostovanja/pošiljanja (mednarodnih) prostovoljcev.

V ta namen smo pripravili dve delavnici in vam omogočamo individualno mentorsko podporo. Bolj podrobne informacije smo vam pripravili tukaj.

Pomembni datumi in prijava:

  1. Delavnici se bosta odvili 7. in 15. 6. 2023 med 9.00 in 12. uro v Ljubljani (točna lokacija znana ob prijavi).
  2. Individualno mentorstvo bo potekalo po potrebi, najdlje do decembra 2023.
  3. Rok prijave je 2.6.2023 na https://forms.gle/RHj5hQsEEv8WxfcU7. Prednost imajo tisti, ki se lahko udeležijo obeh delavnic.
Primera dobre prakse:

– Vrtec v Ljubljani je gostil prostovoljko iz Rusije, ki jim je bila v veliko dodano vrednost pri delu, predvsem z otroci ruskih in ukrajinskih družin. Po zaključku projekta so jo zaposlili.

– Organizacija iz Ljubljane, ki na dnevni bazi dela z otroci iz ranljivih družin, je z našo pomočjo organizirala mladinsko izmenjavo v Sloveniji, Španiji in Grčiji, ter tako mladim, omogočila mednarodno izkušnjo.

Za vsa vaša vprašanja in dodatne informacije smo na voljo na programi@zavod-volutnariat.si.

 

 

Mreža MOST združuje 5 organizacij: Zavod Voluntariat, Zavod OS, Zavod TiPovej, Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade in Mestno Zvezo Prijateljev Mladine Ljubljana. Vsi partnerji v mreži imamo dolgoletne izkušnje s podporo mladih v mednarodnih mobilnostih in projektih prostovoljstva.

Mreža MOST je finančno podprta s strani Urada za mladino Mestne občine Ljubljana.

Go to Top