Klub prostovoljcev je poseben mrežni prostor, ustvarjen za tiste, ki svoj čas namenjajo izgradnji boljše lokalne in mednarodne skupnosti prostovoljcev iz vseh koncev sveta.

Naš cilj je, da jih podpremo pri njihovem osebnem razvoju, ustvarimo varen, prijazen prostor za pridobivanje novih kompetenc, pa tudi preprosto zabavo med podobno mislečimi.

Koordinirajo ga mednarodni prostovoljci, zato prinaša večkulturno razsežnost za izmenjavo mnenj, idej, komentarjev, pobud in odpira veliko razpravo o teh temah v okviru misije zavoda Voluntariat: spodbujanje enakosti, človekovih pravic, trajnostni razvoj, globalno izobraževanje, prostovoljne priložnosti, sodelovanje za razvoj.

Naša ekipa si prizadeva za zagotavljanje kakovostnih dejavnosti, med drugim: delavnice, pikniki, diskusijski krožki, debate, treningi, mrežni dogodki, oblikovani v skladu s potrebami domačinov, ki so že sodelovali ali želijo sodelovati v mednarodni prostovoljski službi. Skupaj z zavodom Voluntariat sodelujemo pri ozaveščanju o pomembnih temah sodobnega sveta in vlogi prostovoljcev pri pomoči najbolj ranljivim ciljnim skupinam: živalim, otrokom, beguncem, ljudem, ki so ogroženi zaradi socialne izključenosti, pa tudi okolja.

Z veseljem te bomo sprejeli med našimi člani na prihajajoči prireditvi.

Za tvoja vprašanja, ideje in predloge smo vedno odprti in nam pošljite sporočilo na: club.of.volunteers@gmail.com.

Če želite biti na tekočem z novimi aktivnostmi, se pridružite naši FB skupini (DisCoVer the World).