www.ethicalcommunication.org 

Ste vedeli, da preden preberete to stran do konca, bo na YouTube naloženih novih 500 ur video vsebin? Ali da bo v sekundi, kolikor potrebujete, da preberete tole besedo, na Twitterju objavljenih novih 9.000 tvitov (povedano drugače, 500.000 objavljenih tvitov na minuto, 700 milijonov tvitov na dan)?* Precej osupljivo, kajne?

Torej… kaj narediti? Kam se obrniti?

Ekipa, ki je zasnovala E-tick

Če so zgornji podatki pritegnili vašo pozornost in vas zanimajo podobne teme, potem je E-TICK, nov spletni tečaj na temo etičnega komuniciranja ravno pravi za vas in ga lahko najdete tukaj.

Tečaj omogoča, da raziščete različna področja etičnega komuniciranja, preizprašate svoje znanje, hkrati pa ponuja številne vaje in vire, ki pripomorejo k razvijanju veščin, potrebnih za etično komunikacijo v današnjih časih.

Kako lahko kot ustvarjalci sporočil pritegnemo in usmerimo pozornost na neenakopravne odnose moči med globalnim severom in jugom?

Kako komunicirati na spoštljiv način, ki bo dejansko prinesel spremembe?

Kako svet, v katerem prevladujejo podobe in sporočila, dojemati na skrben način, a vendar s kritičnim očesom?

Kako v virtualnem svetu poskrbeti zase in za druge?

E-TICK je še posebej namenjen vsem, ki jih zanimajo teme globalne pravičnosti in družbenih sprememb, hkrati pa predstavlja odličen vir za vse prostovoljce, mladinske delavce in trenerje na področju globalnega učenja.

Naj omenimo samo nekaj od zanimivosti, ki jih tečaj ponuja:

  • je brezplačen in dostopen za vse,
  • posamezne module lahko predelujete ob svojem času in s svojim tempom,
  • celoten tečaj ni preobsežen ali tematsko pretežak – po naših ocenah boste za vsakega od 4 modulov potrebovali 8 ur,
  • lekcije so zastavljene interaktivno in združujejo različne metode: branje, video in avdio vsebine, kvize, interaktivne kartice ter funkcijo dnevnika, ki ustvari spodbudno učno okolje,
  • teme so aktualne in udarne,
  • ob koncu tečaja prejmete certifikat o zaključku le-tega.

Ključne besede: etična komunikacija, medijska pismenost, mednarodno prostovoljstvo, mednarodni razvoj, odnosi moči globalni sever-jug, družbeni konstrukti, digitalna dobrobit.  

Med razvijanjem spletnega tečaja smo se zelo dobro ujeli in uspešno sodelovali z našimi partnerji: Humanitas (Slovenija), INEX-SDA (Češka), FOCSIV (Italija) in Comhlamh (Irska). Upamo, da bo tudi vam tečaj prirasel k srcu, tako kot je nam!

Izredno hvaležni smo tudi naši ekipi več kot 50 mladih ljudi, trenerjev in izobraževalcev širom Evrope, ki so za nas testno preizkusili tečaj ob koncu lanskega leta. Velika zahvala vsem njim! Zaradi njih je danes tečaj v tako dobri obliki.

Zahvala gre tudi financerju, programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v predlaganem tečaju prepoznal vrednost in finančno podprl njegov nastanek.

Naj vas ob koncu še enkrat povabimo k tečaju, ki vam je na voljo tukaj.

Če želite več informacij o samem tečaju ali projektu (tudi če želite z nami deliti svoje mnenje o tečaju, kar je vedno dobrodošlo), nam piši na info@zavod-voluntariat.si !

*Več o številkah video vsebinah, naloženih na YouTube in tvitih, obljavljenih na Twitter-ju, je na volju tukaj.