Dvodnevna delavnica: Stop zavrženi hrani

Se rad_a družiš z ljudmi iz celega sveta? Rad_a kuhaš? Rad_a pomagaš drugim? Če je tvoj odgovor ja, se nam moraš zagoovo pridružiti pri dvodnevni brezplačni delavnici.

Kje?

Park Istra. Gabrovica pri Črnem Kalu (4 km from Kastelec). 

Kdaj?

13-14 September

Zakaj?

Na podlagi raziskave Združenih Narodov (Food and Agriculture Organization of the United Nations), je kar 1,3 bilijona ton hrane na leto zavržene ali neporabljene. Razlogi so različni. Od preveč pridelave, slabega shranjevanja do slabega načrtovanja. Na prebivalca je zavržene hrane med 95-115 na leto v Evropi in Severni Ameriki, medtem ko prebivalci v subsaharski Afriki, Južni in JV Aziji zavržejo zgollj 6-11 kg hrane na prebivalca letno. Zavržena hrana je slaba za planet, vsaka tona zavržene hrane proizvede 4,5 ton CO2 emisij. 

Kakšen je namen aktivnosti?

Pridružili se bomo Parku Istra pri njihovih stalnih aktivnostih, kar vključuje tudi pomoč ranljivim skupinam. Nabirali bomo paradižniike, ki bi bili drugače zavrženi in iz njih kuhali omako. Namen delavnice je donirati omake brezdomcem, izogibati se zavrženi hrani prav tako pa tudi učiti o trajnostni proizvodni verigi.

Kaj prinesti s sabo?

Šotor, v primeru, da bi rad_a spal_a zunaj, v nasprotnem primeru pa je na voljo šest ležišč. Lahko prineseš tudi prazne kozarce za vlaganje za omako, ki jo bomo skuhali. Prinesi topla in udobna oblačila, dežnik. 

Kaj krijemo?

Nastanitev, prehrano in stroške prevoza. 

Prijaviš se tako, da izpolneš ta obrazec, do srede, 12.9. NUJNO izpolni v angleščini. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close