Razpisanih je 5 mest za EU Aid Volunteers

Organizacija France Volontaires, s katero sodelujemo znotraj okvira EU Aid Volunteers, je objavila razpis za 5 prostih mest v okviru bilateralnega projekta AVENIR:

Prostovoljci bodo delovali na področju preventive v slučajih krize in različnih tveganj v petih afriških državah (Burkini Faso, Gvineji, Maliju, Senegalu in Togu). Zdravje, čista voda, higiena, dostop do hrane in erozija prsti so področja, na katerih bodo prostovoljci iz EU sodelovali z lokalnimi. Skupaj bodo uresničevali znotraj projekta zastavljene cilje:

  • krepitev kapacitet lokalnih in evropskih organizacij pri vključevanju prostovoljcev za zmanjševanje tveganj za nastanek katastrof in naravnih nesreč na lokalni ravni (v državi globalnega juga)
  • krepitev odpornosti ranljivih populacij na pomanjkanje hrane, higienskih razmer in zdravja
  • krepitev odpornosti ranljivih populacij na klimatske spremembe
  • oceniti dodano vrednost prostovoljcev pri pomoči pri naslavljanju kriz ter to predati lokalnim (humanitarnim) organizacijam, da bodo tako delovale tudi v prihodnje

Za lažjo predstavo, kaj EU Aid Volunteers je in čemu je namenjen, obiščite njihovo spletno stran, če pa želite kakšno zgodbo prostovoljca ali prostovoljke, ki je svoj čas že namenil/a takšnemu prostovoljnemu delu, si jo lahko preberete tukaj.

Prijavi se po navodilih na spletni strani Evropske komisije. Potrebno je, da so prostovoljci izkušeni in jih zanimajo projektni menedžment, tematike globalnega učenja, mednarodni odnosi in sorodno. Obvezno je znati francoski jezik. Podrobnosti o posameznih pozicijah si lahko preberete na povezavah zgoraj.

Rok za prijavo na razpisana mesta je 13. januar 2019, končni rezultati izbora bodo znani do 12. aprila 2019.

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na globalno@zavod-voluntariat.si.

One Response to Razpisanih je 5 mest za EU Aid Volunteers

  1. […] več informacij ali prijavo poklikaj tole, ali se obrni na Zavod Volontariat […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close